Vtáčie rodiny

Chrysolophus amherstiae, Chrysolophus pictus

Pin
Send
Share
Send
Send


Mužské bažanty diamantové začínajú obdobie párenia pôsobivým tancom. Kohúti krúžia okolo samíc a snažia sa im zablokovať cestu. Potom sa zrazu ponáhľajú k vyvolenému, priblížia sa natoľko, že sa dotknú ich hláv. Samce majú bujné čiernobiele obojky, ktoré im úplne zakrývajú hlavy, takže je vidno iba červené predkožky. Muž zavesením krídla na stranu, z ktorej stojí samica, súčasne zdvihne druhé krídlo. Rozprestiera sa pred samičkou, aby videla na pleci zelené plecia a červeno-žlté perie, chvost so široko otvoreným perím, ktorého konce sú namaľované jasne červenou farbou, v tejto chvíli stúpa.

Bažanty tohto druhu sa pária až po dokončení svadobného rituálu. Samec sa na výchove potomka nezúčastňuje, neustále sa však drží v blízkosti a sleduje svoju rodinu. V znáške diamantového bažanta je až dvanásť krémovo bielych vajec. Hniezdo je jednoduché odsadenie do zeme. Po 22-23 dňoch inkubácie sa narodia kurčatá, ktoré sa okamžite postavia na nohy a začnú utekať a hľadať potravu. Samica z nich ani chvíľu nespustí oči, stará sa o kuriatka a v noci ich zohrieva.

ŽIVOTNÝ ŠTÝL

Vo svojej domovskej Ázii žijú bažanti diamantov na odľahlých horských svahoch v rozmedzí od 2 000 do 3 600 metrov nad morom. V niektorých oblastiach, napríklad v čínskej provincii Yunnan, je bažanta diamantového vidieť v nadmorskej výške 4 600 metrov nad morom. Zvyčajne sa tieto plaché vtáky vyskytujú v tŕnistých húštinách a bambusových lesoch a hľadajú potravu na povrchu pôdy. Počas veľmi chladných zím hľadajú bažanty diamantové útočisko pred horskými mrazmi a vetrom v slnečných údoliach. Vo Veľkej Británii hniezdia bažanti diamantov v úplne iných podmienkach. Majú rady ihličnaté lesy, ktorých vek stromov nepresahuje tridsať rokov. Skrývajú sa pod spodnými konármi mladých stromov. Slnečné svetlo nepreniká do úkrytu bažantov a zem pod konármi nie je pokrytá vegetáciou. Bažanty diamantové sa vyskytujú aj v listnatých a zmiešaných lesoch.

NA ČO SA JEDÁ

Bažanty diamantové sa živia rastlinami a malými bezstavovcami. Vedú izolovaný životný štýl, takže ľudia vedia málo o svojich zvykoch. Bolo zaznamenané, že bažanti diamantoví ochotne jedia bambusové výhonky. Číňania nazývajú vtáka „sunhi“, čo znamená „vták, ktorý sa živí obličkami“. Štúdia obsahu bažanta struma ukázala, že vtáky sa živia aj papradím, obilninami, orechmi a semenami. Diamantové bažanty žijúce vo Veľkej Británii radi žijú v ostružinových kríkoch.

V Číne sa bažanty živia pavúkmi a malým hmyzom, ako sú škorice a chrobáky. Nachádzajú korisť v zemi, ktorú hrabú labkami, a pod kameňmi. Vtáky niekedy chodia v plytkej vode a obracajú kamene, pod ktoré sa môžu schovať bezstavovce.

FÁZOVÉ PRIPOMIENKY

Bažant diamantový je mimoriadne plachý a opatrný vták. Zvyčajne sa skrýva v hustých húštinách. Bažant diamantový, ktorý cíti nebezpečenstvo, zamrzne na mieste alebo utečie a ukrýva sa v lese. Bažanta je možné vidieť v zime, keď sa odváži vyjsť na otvorené more a hľadať jedlo. Ak chcete sledovať správanie bažanta diamantového, mali by ste ísť do lesa skoro ráno alebo večer za súmraku, keď si vták zaobíde svoj majetok a nakrmí sa. V tichu môžete dokonca počuť tvrdé výkriky diamantového bažanta. Samce tohto druhu sú neuveriteľne pestrofarebné a samice, rovnako ako samice ostatných kurčiat, majú neopísateľné hnedé operenie a pripomínajú škvrnité kurčatá.

ZAUJÍMAVOSTI, INFORMÁCIE.

  • Zvyky bažanta diamantového v prírode stále nie sú dobre pochopené, pretože tieto vtáky sú veľmi plaché a opatrné.
  • Vedecký názov pre bažanta diamantového bol daný na počesť lady Sarah Amherstovej (1762-1838), manželky britského diplomata Williama Pitta Amhersta, grófa z Arrakanu (1773-1838), ktorá priviedla niekoľko jedincov týchto vtákov z Číny do Číny. Londýn v roku 1816. Objaviteľ pomenoval bažanta po svojej manželke.
  • V Číne radi dávajú vtákom poetické mená. Bažantu diamantu sa tu hovorí „bažant kvetinový“.
  • Číňania stále lovia diamantové bažanty pre svoje nádherné chvostové perie.

CHARAKTERISTICKÉ VLASTNOSTI FÁZY DIAMANTU

Nosenie: samica znáša 6-12 krémovo bielych vajec.

Žena: neopísateľné zafarbené, hnedé perie s čiernym okrajom. Perie je svojou dĺžkou nižšie ako u mužov. Zobák, oblasť očí a nohy sú modrošedé.

Muž: jeho operenie je sfarbené do jasne modrej, žltej, červenej a zelenej farby. Luxusný golier na krku a červený chumáč na hlave.


- Areál bažanta diamantového

KDE SA POTÁPA

Na juhozápade Číny (Guizhou, S'-čchuan a Yunnan), v severovýchodnej časti Barmy a juhovýchodné oblasti Tibetu. Divoká populácia bažanta diamantového žije v anglických okresoch Bedford, Buckingham a Hertford.

OCHRANA A OCHRANA

Doma počet druhov naďalej klesá, bažant diamantový je tu veľmi zriedkavý. V Anglicku žije zadarmo 200 až 500 vtákov.

Bažant diamantový a jeho sliepky. Video (00:01:46)

Bažant diamantový je zaslúžene považovaný za najkrajšieho vtáka na svete. Jeho operenie sa leskne všetkými farbami dúhy. Môžete tohto vtáka obdivovať donekonečna.

Informácie o použití

Fotografie "Diamant, samec a samica, akvarelová maľba na bielom pozadí. Hybrid bažantov Chrysolophus amherstiae a Chrysolophus pictus." môžu byť použité na osobné a komerčné účely v súlade s podmienkami zakúpenej Royalty-free licencie. Obrázok je k dispozícii na stiahnutie vo vysokom rozlíšení až do 7715 x 4980.

  • Krajina: Ruská federácia
  • Charakteristika ručne kreslenej ilustrácie: Akvarel, Ilustrácia, Tričko
  • Orientácia obrázka: Horizontálne
  • Bez pozadia: Izolovaný obrázok
  • Časy dňa: Deň
Depositphotos
  • O fotografickej akcii
  • Naše plány a ceny
  • Obchodné riešenia
  • Depositphotos blog
  • Program sprostredkovania
  • partnerský program
  • Program API
  • Voľné pracovné miesta
  • Nové obrázky
  • Zadarmo obrázky
  • Registrácia dodávateľa
  • Predajte fotografie
  • Angličtina
  • Deutsch
  • Français
  • Español
  • Rusky
  • Italiano
  • Português
  • Polski
  • Nederlands
  • 日本語
  • Česky
  • Svenska
  • 中文
  • Türkçe
  • Español (Mexiko)
  • Ελληνικά
  • 한국어
  • Português (Brazília)
  • Maďarský
  • Ukrajinský
  • Bahasa Indonézia
  • ไทย
  • Norsk
  • Dansk
  • Suomi
Informácie
  • Často kladené otázky
  • Všetky dokumenty
  • Bird In Flight - Foto časopis
Kontakty
    +7-495-283-98-24
  • Živý chat
  • Kontaktuj nás
  • Recenzie na Depositphotos
Prečítajte si nás
  • Facebook
  • Twitter
  • VK
Dostupné v Dostupné v

© 2009-2021. Depositphotos Corporation, USA. Všetky práva vyhradené.

Pin
Send
Share
Send
Send