Vtáčie rodiny

Čajka európska (Larus argentatus) - fakty

Pin
Send
Share
Send
Send


Čajka obyčajná, vedecký názov Larus argentatus je veľká čajka, ktorá má dĺžku až 66 cm alebo 26 palcov v obyčajnom, hladkom a štíhlom tvare tela. Jeden z najznámejších kvetov na pobreží západnej Európy bol kedysi bohatý.

Čajka obyčajná pokrýva severnú Európu, západnú Európu, strednú Európu, východnú Európu, Škandináviu a pobaltské štáty.

Niektoré čajky čajkovité, najmä tie, ktoré žijú v chladnejších oblastiach, v zime migrujú južnejšie, ale veľa z nich má trvalé bydlisko, napr.

V Írsku, Británii, na Islande alebo na pobreží Severného mora jedia rôzne jedlá vrátane rýb, kôrovcov a mŕtvych zvierat, ako aj niektorých rastlín.

Zdá sa, že v posledných rokoch bol počet európskych čajok striebristých poškodený, možno z dôvodu zníženia populácie rýb a konkurencie, dokázali prežiť v regiónoch prispôsobených ľudstvu a v mestách ich často vidno ako oltáre.

Popis

Samec čajky obyčajnej je vysoký 60 - 67 cm (24 - 226 palcov) a váži 1 050 - 1 525 g (2 315 3 362 lb), zatiaľ čo samica má 55 - 62 cm (22 - 24 palcov) a 710 - 1 100 g. (1,57-). 2,43 libier).

Krídla plechovky sa môžu pohybovať od 125 do 155 cm (49 až 61 palcov).

Pri štandardných meraniach je šnúra krídla 38 až 48 cm (15 až 19 palcov), špička 4,4 až 6,5 cm (1,7 až 2,6 palca) a tarzus 5,3 až 7,5 cm (2,1 až 3,0 palca).

Chov čajky európskej má dospelé sivé chrbty a horné krídla a biele hlavy a spodné časti. Krídla sú známe ako „bielo zafarbené“ zrkadlá.

Návrh zákona čajky európskej je červeno sfarbený a okolo bledých očí je vidieť krúžok žltej kože.

Nohy sú zvyčajne ružovej farby všetkých vekových skupín, ale môžu mať žltú farbu, najmä u pobaltskej populácie, ktorá sa predtým považovala za samostatný poddruh „L.A. omissus “. Nechránení dospelí majú hnedé pruhy na hlave a krku.

Samec a samica čajky obyčajnej sú vo všetkých fázach vývoja identické, dospelí muži sú však často väčšie.

Mladé a prvé zimné čajky obyčajné sú prevažne tmavohnedé a majú tmavé bankovky a oči. Druhý zimný vták má bielu časť a spodnú časť s menej nápadnými a chrbát je sivý.

Ľudia v tretej zime sú podobní dospelým, ale niektoré znaky nezrelých vtákov, ako napríklad hnedé perie na krídlach a tmavé označenia bankoviek, platia.

Čajka obyčajná dosahuje operenie dospelých a dosahuje pohlavnú dospelosť v priemernom veku štyroch rokov.

Hlasy

Ich hlasné a usmievavé držanie tela je dobre známe na severnej pologuli a v krajinách ako Veľká Británia sa často považuje za symbol mora.

K dispozícii je tiež poplach pred Yelpingom a nízky hovor sprostredkovateľa z Európskej sleďskej Galie.

Európska čajka striebristá vydáva výrazný, opakujúci sa vysoký výraz „pokukovania“ gestami traseniami hlavy, keď prosia alebo prosia o pozornosť. V mestských oblastiach toto správanie prejavujú aj dospelé stáda, keď ich kŕmia ľudia.

Správanie

Kŕdeľ čajky obyčajnej má uvoľnené poradie zápasov založené na veľkosti, agresii a fyzickej sile.

Dospelé samce sú všeobecne dominantné nad ženami a mladistvými pri kŕmení a hraničných sporoch, zatiaľ čo dospelé samice sú všeobecne dominantné pri výbere svojich hniezd.

Komunikácia medzi týmito vtákmi je zložitá a vysoko rozvinutá - pomocou hovoru aj reči tela. Najzrejmejší je význam počúvania varovaní nepočujúcich.

Výstraha ich dieťaťa znie takmer ako malý psí štekot. Ak je nebezpečenstvo vypnuté, štekanie sa opakuje, a ak je výstraha príliš blízko, sú výstražné tri rýchle štekania. Ak je kuriatko „uzemnené“, vták sa zväčšuje, aby zastrašil hrozbu.

Ak sú prítomné ďalšie dospelé vtáky, budú pomáhať rovnakým spôsobom. Napríklad na osobu so psom (alebo kohokoľvek, kto si prenasleduje spánok), môže zaútočiť veľa dospelých vtákov, aj keď je nebezpečný iba leopard.

Varovné zvuky čajky obyčajnej sa veľmi líšia od lietajúceho vtáka po plnohodnotného trhnutia vtákom. Všetky druhy čajok sa zdajú byť „bežným varovným slovom“ všetkých ostatných čajok.

Krik čajky obyčajnej je komunikačným jazykom, ktorý je nepochybný. Je obmedzený na prítomný čas, ale zahŕňa zložité veci ako „nasleduj ma“.

Dva identické hlasy môžu mať veľmi rozdielne (niekedy opačné) významy. Závisí to napríklad od polohy hlavy, tela, krídel a chvosta voči sebe navzájom a k zemi.

Na rozdiel od mnohých vtákov žralokov, čajka európska nesleduje sociálnu harmóniu a udržuje kontakt s jednotlivcami na minime.

Mimo vzťahu medzi mužom, ženou a rodičom / kuriatkami sa každá galéria snaží udržiavať úctyhodný „bezpečný odstup“ od ostatných svojho druhu. Vták však musí byť považovaný za spoločenského vtáka, ktorý nemá rád byť sám a bojuje hlavne o jedlo alebo o záchranu svojich vajíčok a teliat.

Ak niekoľko vtákov objaví kúsok jedla, často odhalí krídla (spolu so slovom), aby rozšírili „toto jedlo je moje“, najskôr pristanú s kúskom potravy.

Proti tomu sa často stavajú iné guľky a počas krátkeho letu môže tretí vták chytiť jedlo, ako sa dvaja hádajú.

Ak je však k dispozícii príliš veľa jedla, najmä na „nebezpečnom mieste“ (napríklad na záhrade vysokej sály), vták, ktorý ho objavil, zavolá inú žlč (akéhokoľvek druhu).

Prvý vták sa môže odvážiť pristáť, ale čaká na jedlo; Iní sa cítia bezpečne pri pristávaní a jedia.

Ak sa nájde väčšia hostina na bezpečnom mieste, zistí, že žlč ju nazýva druhou žlčou, ale začne okamžite jesť.

Záver je, že ak vták dostane viac potravy, ako dokáže zjesť, podelí sa o jedlo s ostatnými kvetmi.

V zime sú na zemi viditeľné veľké kŕdle (bez snehu) (poľnohospodárstvo alebo tráva), najmä ak je vysoký obsah vlhkosti v poľnom stupni. Na prvý pohľad sa zdá, že vtáky tam iba stoja, ale potom sa objavujú viac sa pohybujú iba ich telá.

Nie; Vtáky v skutočnosti prešľapujú pôdu, pravdepodobne preto, že sa červy červy šíria po povrchu pôdy.

Na začiatku jari a na konci jesene poskytuje mnoho čajok čajkovitých veľké množstvo potravy pre krevety, ale jedná sa o veľmi príležitostné vtáky, ktoré si myslia, že majú veľa zdrojov potravy.

Napríklad v južnej Škandinávii a severnom Nemecku sa tento druh v poslednej dobe stal najbežnejším zo všetkých líc a k najväčšiemu nárastu došlo v mestskom alebo prímestskom prostredí.

Vo významných častiach boli bežné čajky s čiernym chrbtom (L. marinas) asi také bežné ako okolo roku 1900, ale nie až tak (aj keď nie úplne), ale niektoré znaky ukazujú, že veľké stáda sa dozvedeli (zaujali) o správaní sleďových líčok v r. niektoré mestské prostredia.

Tam, kde sa čajky sleďové chovajú v prostredí pobrežných miest, sa zdá, že čajky veľké aj s čiernymi chrbtami robia to isté, ale v menšej miere.

Čajky čajkovité sú dobré na výrobu všetkých troch vajíčok u lietajúcich vtákov.

To znamená, že najmenej jedna (asi dve) z nových lietajúcich potkanov stratia oboch svojich rodičov v priebehu niekoľkých dní od prvého letu. Niektoré z nich sa neskôr vyskytujú v malých kríkoch, ako sú napríklad čajky čierne (Cricocephalus redibundus) alebo čajky obyčajné (L. canes).

Pravdepodobne tento druh úteku neprivítajú, no každopádne ich sledujte niekoľko mesiacov a naučte sa, kde cez ne nájsť jedlo. Osamelá tínedžerka európska slede obyčajná, ktorá sa narodila v mestskom prostredí, bola niekoľko týždňov vídaná v tesnej blízkosti vonkajších reštaurácií a podobných zariadení. Ľudia prosia a prosia o jedlo. V novembri alebo decembri väčšina tínedžerov zvyčajne našla iného „pulkmáta“ v „oblastiach blízko vody“.

Čajka obyčajná nevyžaduje kúpanie, ale zdá sa, že si môžete vychutnať všetky druhy vody, najmä v horúcom dni. Zvieratá dokáže chytiť iba pomaly, ako malé kraby, ktoré často padajú z nejakej výšky, aby ich otvorili.

Vtáčie čeľuste majú pri hryzení malú skutočnú silu, ale môžu ich pomocou lepšej sily „bodnúť“. Ryby na zemi, vajcia iných vtákov a bezmocné strechy malých kačíc (a podobných vtákov, kde je jediný opatrovateľ 9 vajec a kurčiat) sú asi toľko dravcov ako vták. Je to oveľa úspešnejšie ako anomália.

Rovnako ako napríklad čarodejnice, aj dospelý vták si môže vykopať celú hlavu a krk do mŕtveho králika.

Aj keď ľudstvo pre svoje dažde a výkriky nie vždy ocenia, musia sa čajky striebristé považovať za „prírodný čistič“ a pomocou správnej vrany pomáhajú udržiavať potkany ďalej od povrchu v mestskom prostredí a nezabíjať ich. ale možno potkany.

Pred tým, ako majú potkany možnosť jesť jedlo. Na rozdiel od skutočných nezmyslov, sleďové kvety jedia aj iné veci ako mäso, napríklad všetky druhy plytvania jedlom, od chleba po zvratky človeka.

Zriedkavo konzumujú čerstvé ovocie, ale zdá sa, že žiaduce sú prevzdušnené a zhnité plody.

V mestách bola európska čajka obyčajná svedkom invázie a zabíjania divých holubov.

Čajka obyčajná dlho verila, že denné a nočné videnie majú rovnaké alebo vyššie videnie ako ľudia;

Tento druh je však schopný vidieť aj ultrafialové svetlo. Tieto vody majú vynikajúce sluchové a chuťové vnemy, ktoré sa zdajú byť obzvlášť citlivé na soľ a kyslosť.

Európska strava čajková

Všeobecne ich akceptuje väčšina čajok a odpadkových lariev, skládky a exteriéry odpadových vôd, až polovica potravy vtákov. Hľadajte alebo chytajte alebo chyťte ich úlovky.

Čajka striebristá môže byť zapojená do ponorenia alebo potápania pri hľadaní vodnej koristi, aj keď kvôli svojim prírodným stimulom zvyčajne nie je schopná dosiahnuť hĺbku viac ako 2 - 2 m (0,5 - 6… 6 stôp).

Napriek svojmu názvu nijako zvlášť neuprednostňujú liahnutie - testy v skutočnosti preukázali, že ostnokožce a kôrovce tvoria väčšiu časť obsahu žalúdka ako ryby, aj keď ryby sú hlavnou zložkou hniezdenia.

Čajka striebristá je často videná ako klesá z výšky nad korisťou, aby rozbila škrupinu. Boli tiež pozorované čajky čajkovité ako použitie krájaného chleba na chytanie zlatých rybiek.

Do istej miery sa tiež berie zelenina, ako sú korene, hľuzy, semená, obilie, orechy a ovocie.

V zajatí čajky obyčajné vo všeobecnosti prejavujú znechutenie z plytvania mäsom alebo slanými jedlami, ak nie sú hladné.

Čajky sa môžu umyť vo vode v snahe vyčistiť jedlo alebo ich pred konzumáciou urobiť chutnejšie.

Európske čajkovité čajky zameriavajú svoje chodidlá rytmicky na zem s cieľom vibrovať zem a poháňať tak kanoe k podlahe po dlhú dobu v súlade s írskym step-dance.

Tieto vibrácie charakterizujú správanie mole mole na zemi, čo je užitočné v boji s týmto konkrétnym predátorom, ktorý sa zase sám vyťažuje rovnakým spôsobom ako ľudské červy po čajke európskej.

Európske čajky striebristé sú plne schopné prijímať morskú vodu (v porovnaní s ľuďmi), pričom pomocou špeciálnych žliaz umiestnených nad očami z tela extrahujú prebytočnú soľ (ktorá sa vylučuje nosnými dierkami a kvapká od konca účtu) a pijú sladkú vodu, ak žiaduce.

Námluvy a reprodukcia

Keď sliepka na svadbe žiada žobranie, sliepka poslušne dosiahne korisť ku kurčatám na svojom vlastnom území (ako sú tie, ktoré vydávajú mladí muži).

Ak na neho kohút nezaútočí a rozhodne sa ho odohnať, chopí sa vzpriameného postoja a odpovie poštou.

Potom nasleduje časová os synchronizovaných pohybov vrhania hlavy, po ktorých kohút znova zariadi jedlo pre svojho potenciálneho partnera.

Ak je prijatý, použije sa pomer. Potom nasleduje miesto na hniezdenie, ktoré si vybrali obidva vtáky.

Európske čajky obyčajné sú takmer výlučne sexuálne monogamné a môžu trvať celý život, ale dvojici sa úspešne darí vyliahnuť svoje vajcia.

Dve až štyri vajcia zvyčajne ležia na zemi alebo v strmých kaňonoch v troch pôdnych kolóniách a sú silne chránené týmito veľkými guľkami.

Vajcia sú tmavej a olivovej farby. Sú vybavené 20-6 dňami, potom sú kryty poklopu zakryté zospodu, majú otvorené oči a sú schopné rotácie v priebehu niekoľkých hodín.

Chovné kolónie lovia čajky s veľkým chrbtom, harrieri, corvids, volavky a mývaly.

Dospievajúci sa „rozptyľujú“ do červených škvŕn na fazuli dospelých, aby naznačili hlad. Ich rodičia zvyčajne neznášajú jedlo pre svoje dieťa, keď sa „rozchádzajú“.

Mladý európsky čajka striebristá je schopný nadávať a nadávať 35 - 40 dní po vyliahnutí vo veku šiestich týždňov.

Mladiství sa zvyčajne kŕmia, kým ich rodičia nedosiahnu vek 11 - 2 týždňov. Ak však mladí ľudia budú naďalej žobrať, môžu sa kŕmiť až do šiestich mesiacov.

Muži pred útekom často kŕmia kurčatá viac ako muži, ženy po úteku často viac.

Rovnako ako väčšina kvetov, aj čajka striebristá má dlhé trvanie a maximálny zaznamenaný vek je 49 rokov. Dravce (najmä sovy, sokoly sťahovavé a gyrfalcons) a tulene (najmä tulene šedé) príležitostne lovia veľké hniezda.

Pozri si video: Herring Gull chicks hatched out (Október 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send