Vtáčie rodiny

Vták posvätný Kingfisher - fakty Profil | Diéta | Biotop

Pin
Send
Share
Send
Send


Posvätný rybár, vedecký názov Todiramphus sanctus je stredne veľký lesný rybár, ktorý sa vyskytuje v mangrovových porastoch, lesoch, lesoch a údoliach riek v Austrálii, na Novom Zélande a v rôznych častiach západného Pacifiku. Na Novom Zélande je tento druh často známy ako kotare, odvodený z maorského kōtare.

Fakty o posvätnom rybáriku riečnom

V tomto článku budem rozprávať o posvätnom volaní rybárika riečneho, NZ, Austrálii, strave, faktoch, dieťati, biotopoch, duchovnom význame atď.

Aj keď je posvätný ledňáčik druh druhu Kingfisher, posvätné rybáriky zriedka jedia ryby. Ako alternatívu často lovia suchozemskú korisť, hlavne plošticu, ale zožerú dokonca všetky druhy rôznych malých zvierat, každé stavovce a bezstavovce.

Tieto gadgety na jedlo sa väčšinou odoberajú na dno. Ledňáček rýchlo vrhá alebo sa vrhá z oddelenia alebo iného vyvýšeného ostrieža na korisť. Spravidla sa používa bez dotyku. Jedlá sa potom často opäť zavádzajú do bidla, na miesto, kde sa jedia.
Je známy ako „posvätný“, pretože sa o ňom hovorilo ako o svätej hydine pre Polynézanov [3], ktorí verili, že má riadenie nad vlnami.

Rovnako pôvodnému poddruhu ledňáčika obyčajného a rôznym rybárom v juhozápadnom Tichom oceáne bola pripísaná úctyhodná energia nad oceánom.

Popis posvätný rybárik riečny

Posvätný rybárik riečny je stredne veľký rybár riečny, ktorý meria 20 - 23 cm (7,9 - 9,1 palca). Muži vážia 28 - 61 g (1,0 - 2,2 oz) a ženy - 28 - 56 g (1,0 - 2,2 oz).

Vyššie uvedené sú hlavne modrozelené až tyrkysové, s bielymi spodnými časťami a perím na golieri, čiernymi maskami a bledými loresmi.

Každé pohlavie je príbuzné, ženy sú však často zelenšie, matnejšie a majú menej buffov. Mláďatá majú na golieri, spodných častiach a krytoch horných krídel brúsené alebo škvrnité hnedé okraje.
Posvätný rybárik má tyrkysovo modrú zadnú časť a chvost, bledo biele spodky a široký krémový golier.

Od faktúry po zátylok má široký pruh čiernych očí. Každé pohlavie je príbuzné, aj keď ženské je zvyčajne svetlejšie s matnejšími vyššími prvkami.

Mladšie vtáky posvätné Kingfisher sú veľmi podobné ženám, majú však rôzne množstvá hrdzavohnedých lemov po perie na golieri a spodných partiách a bočné okraje po krytoch krídel.

Rozšírenie a biotop

Posvätné rybáriky sa vyskytujú v Austrálii, na Novom Zélande, na ostrove Lord Howe, na ostrove Norfolk, na Novej Guinei, v Indonézii, na severe a západe Melanézie a na ostrovoch Kermadec.

Tento druh sa množí po celom území Austrálie (okrem suchého vnútra), Nového Zélandu, Novej Kaledónie a regionálne Novej Guiney.

Populácie v južných dvoch tretinách Austrálie migrujú na konci obdobia rozmnožovania na sever na Novú Guineu, na východ na Šalamúnove ostrovy na západe a na západ do Indonézie. Na západ sa premenia na neobvyklú až veľmi riedku oblasť na Sumatru. V auguste a septembri sa vtáky opäť presunú na juh do Austrálie.

Dodatočne sa vyskytla ako tulák na Vianočnom ostrove (v Indickom oceáne), [14] Malajzii, Marshallových ostrovoch, Mikronézskych federatívnych štátoch a Nauru. Pár si všimli v Pampanga na Filipínach
Posvätný rybárik je rozšírený a oboznámený cez pobrežné oblasti kontinentálnej Austrálie a menej rozšírený po celej Tasmánii. Tento druh možno nájsť aj na ostrovoch od Australasie po Indonéziu a Nový Zéland
V Austrálii sa to deje v eukalyptových lesoch, melaleukových lesoch, lesoch a lesoch s papierovými šarkami. Na Novom Zélande vykazuje T. sanctus vagans nadmorskú výšku migrácie s pohybom po rozmnožovaní z väčších nadmorských výšok k pobrežiu a takisto z lesa na pobrežie a na otvorené pozemky.

Kŕmenie posvätného Kingfishera

Posvätný rybárik sa živí plošticami, malými kôrovcami, rybami, malými hlodavcami a plazmi a existuje niekoľko recenzií, ako konzumujú malé pinky.

Hydina často sedí na nízkom oddelení a predvída, že pôjde okolo. Spadne priamo dole, aby chytil korisť, a vrátil sa na svoje miesto, aby sa najedol, veľmi ako jastrab.
Posvätné ledňáčiky sa pasú predovšetkým na pevnine, iba často chytajú korisť vo vode. Živia sa kôrovcami, plazmi, plošticami a ich larvami a niekedy aj rybami.

Vtáky sedia na nízkom nekrytom oddelení a hľadajú korisť. Akonáhle je korisť umiestnená, posvätný rybárik sa strhne a uchopí ju vo faktúre a vráti sa na ostriež, aby ju zjedol.

Chov ríbezlí posvätných

Len čo sa pár vtákov spári, každý člen dvojice vykopá hniezdo; nora v riečnej finančnej inštitúcii, veľké, prázdne oddelenie alebo kopa termitov sú ukážkovými príkladmi.

Ženská kladie asi 5 vajec a každý vták inkubuje vajíčka a zaobchádza s mladšími.
Po mnoho z 12 mesiacov sú Sacred Kingfishers predovšetkým samotári a párujú sa iba na obdobie rozmnožovania. Často sú v sezóne položené dve spojky.

Každé pohlavie vyhĺbi hniezdo, ktoré je často norkou v termitovej kope, v oddelení dier alebo v riečnej finančnej inštitúcii.

Hniezdna komora je podšitá a možno až 20 metrov nad dnom. Každé pohlavie dodatočne inkubuje vajíčka a stará sa o mladšie.

Stav ochrany

Posvätný rybárik má veľkú distribúciu a vývoj obyvateľov rastie. Na Purpurovom zázname IUCN je klasifikovaný ako najmenší problém.

Pozri si video: PRESET ALIGH MOTION FF. PROFIL GUILD EFEK KEREN (December 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send