Vtáčie rodiny

Vták pruhovaný - Kingfisher Bird - fakty Zvuk | Pieseň | Váha

Pin
Send
Share
Send
Send


Rybárik riečny, vedecký názov Lacedo pulchella je rybárik riečny prítomný v nížinných tropických lesoch juhovýchodnej Ázie. Je to jediný člen rodu Lacedo.

V tomto článku nájdete prehľad volaní, zvukov, vtákov, Thajska, Malajzie, piesní, faktov, hmotnosti atď.

Kingfisher pruhovaný

Ženské a mužské rybárik riečny sa veľmi líši v operení. Samec má žiarivo modrú korunu s čiernou a modrou páskou na druhej strane. Ženská postava má na horných a horných častiach zvrásnené a čierne pruhy.
Iba kvôli 30. rokom 20. storočia bol zaznamenaný dvakrát, tak, ako boli zaznamenané v celoštátnom parku Gunung Halimun v júni 2009. Môže sa však stať, že sa pod ním bude zaznamenávať jeho plaché správanie a niekedy vzdialené biotopy.

Tento druh je súčasťou domácnosti Alcedinidae Kingfisher, ktorá sa v minulosti odlišovala od všetkých rôznych druhov vtákov 26,9 milióna rokov.

Tento druh sa v minulosti odlišoval od svojej najbližšej čeľade 7,95 milióna rokov, v priebehu neogénneho intervalu.

Predpokladá sa, že tento druh je prítomný v nepretržitom procese ubúdania obyvateľov z dôvodu životných strát v rozsahu tohto biotopu, a to prostredníctvom rôznych zmien.

Ľudskí obyvatelia prinášajú obrovský dopyt a dôraz na čistý majetok, čo viedlo k enormnej zľave v lesných kútoch. Hrozby pokračujú v rámci typov konverzie na poľnohospodárstvo, rast a krb.

Okrem toho existuje iba niekoľko údajov o tomto druhu, z ktorých možno usudzovať, že zostávajúce subpopulácie sú mimoriadne malé a klesajúce.

Tento druh sa vyskytuje v chránenom celoštátnom parku Gunung Halimun. Je potrebné naliehavo objasniť súčasných obyvateľov tohto druhu, takže tento druh by mal vyrásť ako kľúčový cieľ v priebehu prieskumov.

Popis páskovaný rybárik riečny

Pruhovaný rybárik je 20 cm dlhý s robustnou fialovou faktúrou a krátkym hrebeňom, ktorý sa pomaly zdvíha a spúšťa.

V porovnaní s väčšinou svojej rodiny vykazuje sexuálny dimorfizmus. Dospelý samec má gaštanové obočie, líca a zátylok a žiarivo modrú čiapku.

Zvyšok horných končatín, krídel a chvosta je čierny s modrými pásmi. Prsia, boky a podhvost sú rufous a centrálny žalúdok je biely.
Dospelá samica pásikavého rybára je rovnako visiaca, s čiernymi a rufousovými pruhovanými hornými časťami a bielymi spodnými časťami s čiernymi pruhmi na hrudi a bokoch.

Mladšie vtáky páskované v riekach riečnych sú matnejšie ako dospelí jedinci rovnakého pohlavného styku, majú hnedú a oranžovú faktúru a na spodných častiach tmavú zátku.
Rozhodnutím je predĺžené pískané Wheeeoo prijaté 15 opakovaniami chiwiu za 17 sekúnd, druhá slabika sa postupne vytrácala. Rybárik pruhovaný odpovie na napodobeniny svojho mena.

Rozšírenie a biotop

Tento druh sa vyskytuje v Mjanmarsku, Thajsku, Kambodži, Vietname, Laose, Malajzii, Sumatre, Jáve a Bruneji. V Singapure vyhynul.
Druhy rybárika riečneho sú väčšinou sedavé na skalnatých alebo pomaly tečúcich tokoch a väčších riekach pracujúcich cez les, väčšinou v nížinách, môžu však dosiahnuť až 1 500 metrov.

Druhy rybárika riečneho sú obzvlášť rybovité (mäsožravé však jedia predovšetkým ryby), navyše konzumujú kôrovce, chyby a malé plazy. Chov bol zaznamenaný v marci až apríli.

Chovanie pruhovaného rybárika

Je to kurča nížinného dažďového pralesa, ktoré bolo objavené až 1 700 m v Bruneji, vo zvyšku jeho výšky sa však zvyčajne nachádza pod 1100 m.

Rovnako ako väčšina rybárov, na svojom území nechce bazény ani potoky.
Hniezdo pásikavého je medzera v hnijúcom kmeni stromu alebo zvyčajne v guľovitom hniezde termitov stromu. Znesú sa dve až 5 bielych vajec. V Thajsku sa vajcia kladú medzi februárom a piatou hodinou.
Kingfisher pruhovaný loví obrovské ploštice a niekedy malé jašterice, ktoré sa často lovia v kríkoch, spravidla však zospodu.

Stojaci

Tento druh rybárik riečny je neobvyklý, je však rozšírený v mnohých svojich podobách. Je to neobvyklé na Jave, veľmi neobvyklé na Sumatre a vyhynuté v Singapure.

Javan modro-pruhovaný Kingfisher, Alcedo euryzona je bezpochyby jedným z endemických rybárov na ostrove Jáva.

Popísané Temminckom v roku 1830 z ostrova. Na červenom zozname IUCN bol tento druh uvedený ako kriticky ohrozený (CR), podľa ktorého zostávajúci obyvatelia predstavovali menej ako 250 dospelých ľudí.

Pozri si video: Photographing Kingfishers the easy way (Október 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send