Vtáčie rodiny

Lovebird šedivý - Fakty Potraviny | Biotop | cena

Pin
Send
Share
Send
Send


Lovebird šedý alebo Madagaskar Lovebird (Agapornis canas) je malý druh rodu Papagáj hrdzavý. Je to prevažne papagáj zelený. Tento druh je sexuálne prenosný a iba dospelí muži majú na tele sivú farbu.

Šedá hlava Lovebird

Sú endemické na ostrove Madagaskar a sú jediným druhom homára, ktorý nepochádza z afrického kontinentu. Sú najmenšími z druhu milostného vtáka. V Harischale je zriedka viditeľný a je ťažké ho chovať v zajatí.

Lovebird sivý s hlavami preferuje v porovnaní so zmesami slnečnice a mäsiara, ktoré väčšina ostatných hrdličiek konzumuje, semená finch a kanárika.

Lovebird so šedou hlavou pochádza z Madagaskaru, kde zasahuje do ľahko zalesnených biotopov a kultivovaných oblastí. Tento druh bol predstavený na niekoľkých ostrovoch v Indickom oceáne. O ostrov sa delia dva poddruhy, ktoré ho obývajú.

Lovebird s šedou hlavou je izolovaný na ostrove Madagaskar a je považovaný za najprimitívnejší z línie Agapornes. Má oveľa menší účet ako iné druhy „Lovebird“.
Tento druh nepredstavuje celosvetovú hrozbu, v súčasnosti je však menej častý a v niektorých regiónoch je zriedkavý.

Popis

Lovebird so šedou hlavou je dlhý 13 rokov (5 palcov) a váži asi 30 - 36 gramov, čo je oholený a bledošedý oholený druh miniatúrneho druhu riflí Lovebird. Tento druh je sexuálne prenosný: staršia žena je úplne zelená, má tmavozelený chrbát a krídla, jasne zelenú pumpu a podnebne zelenú hruď; Dospelí muži majú rovnakú farbu a celú hlavu a hornú časť hrudníka vylučujú bledošedú.

Biometria:
Dĺžka: 13-15 cm
Hmotnosť: 25-28 gramov

Šedohlavý Lovebird Nomineovej rasy má bledosivú hlavu, krk a prsia dospelých mužov. Horné časti sú zelené so svetlými lodičkami. Chvost je zelený, na vonkajších obdĺžnikoch má čiernu podzverovú lištu.

Spodné časti sú žltozelené s čiernymi krytinami pod krídlami.
Účet je šedobiely. Oči sú tmavohnedé. Nohy sú sivé.

Na rozdiel od mužov sú hlava, krk a prsia dospelej ženy zelené. Má jednotnejšie zelené operenie a má spodné kryty. Horné časti sú niekedy hnedšie ako muži.

Nezrelý pripomína samicu, je však žltej farby s čiernym základom. Šedá hlava mladých mužov sa zmenila na zelenú

Správanie

Lovebirds so šedou hlavou sú mocní letci a po otvorení vyzerajú ich krídla vzhľadom na ich telá väčšie ako hrdličky s broskyňovou tvárou. Sú rýchle a ľahko sa vyvíjajú pri dobrej rýchlosti a dajú sa ľahko otáčať, aj keď nie sú tak ponorené vo vzduchu ako broskyňový facebook.

Zvýhodňovanie

Lovecké vtáky sivé s hlavami sa prvýkrát dovážali do európskej akvakultúry v druhej polovici devätnásteho storočia. Keď bol povolený dovoz, ktorý bol k dispozícii veľkému počtu hospodárskych zvierat, bolo do chovu vynaložené veľmi malé úsilie. Najradšej chovajú na jeseň a v chladnom zimnom počasí všeobecne tolerujú zlyhanie reprodukcie. Vo vzduchu sú ohromení a veľmi ľahko vystrašení.

V zajatí je zriedkavé, že iba veľmi málo chovateľov úspešne reprodukovalo jednu alebo dve generácie. Je to a skutočnosť, že ručne kŕmené vtáky sú príliš plaché a nervózne na to, aby sa z nich stali dobré domáce zvieratá, je zrejmým dôvodom príležitosti porodiť určitý druh, a nie chovať v zajatí Madagaskar ako domáceho maznáčika.

Návrhy a rozsahy:

Existujú dva poddruhy hrdličiek sivých hláv.
A.c. Plátno (opísané vyššie) sa vyskytuje na celom Madagaskare okrem SW.
A.c. Argatenius sa nachádza na juhozápadnom Madagaskare a od Mongočia po západnú stranu mäsa Anoceni.
Táto rasa je na vrchu tmavozelená a dole slabá žltá. Hlava a prsia mužov sú bledo sivomodré.

Tento druh (pravdepodobne „cannas“) bol zavedený na Komory, Seychely, Réunion, Maurícius, Rodrigues a Zanzibar a na ďalšie africké miesta. Prežíva iba na Komorách.

Biotop

Lovebirds sivohlavý možno vidieť na biotopoch zo svetlého dreva, ako sú savany, polosuché kroviny, okraje a čistiny lesov, narušené lesy a ryžové polia susediace s osadami, mestami a dedinami. Je ho vidieť až do výšky 1 000/1 500 m, ale vyskytuje sa hlavne v nižších nadmorských výškach.

Zavedenie týchto funkcií

Doba rozmnožovania sa vyskytuje od novembra do decembra do marca na Madagaskare a od novembra do apríla na Komorách.

Lovebirds sivohlavý obyčajne hniezdia v otvoroch kmeňov stromov, ako sú wee, weevil a ďalšie druhy. Dutina je lemovaná listami, kôrou a kúskami trávy na žuvanie na vode. Obsah hniezda nesie samica v perí svojho tela.

Znesie 3 - 6 bielych vajec za jeden deň. Začal druhým vajcom, ktoré ho spaľovalo samo 20 - 20 dní (v zajatí). Mláďatá sú spáchané približne do 44 dní, sú však nezávislé až o dva týždne neskôr

Bezpečnosť / Hrozby / Situácia

Lovebird s šedou hlavou je rozšírený a bežný na celom Madagaskare, aj keď v súčasnosti je na východe E neobvyklý a na vysočine vzácny. Druh sa vyskytuje na niekoľkých chránených územiach. Je známe, že napáda poľnohospodárske plodiny a môže poškodiť ryžové polia. Miestny obchod je bežný.

Obyvateľstvo je podozrivé zo stabilizácie a hrdlička sivá sa v súčasnosti hodnotí ako minimálny otras mozgu.

Správanie sa sveta

Lovebirds sivohlavý sa zvyčajne živia semenami ovocia a trávy. Vidí sa to vo veľkých kŕdľoch v mnohých zdrojoch potravy. Živí sa často zemou, ale pri narušení stúpa až k neďalekému vegetačnému posedu. Čoskoro sa vráti na zem.

Pražia sa na odumretých rastlinách bez listov, kde sú zelené a hlučné.

Často hniezdia na odumretých stromoch na kmeňoch stromov. Sú hanební, divokí aj zajatí.

Na ostrove sedí Lovebird sivý.

Lietadlo je priame a veľmi rýchle

Pozri si video: Which Food the LOVEBIRD will Choose? Lovebirds Diet (December 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send