Vtáčie rodiny

Čajka tichomorská (Larus pacificus) Popis

Pin
Send
Share
Send
Send


Vedecký názov čajka tichomorská Larus pacificus je skutočne obrovský čajka, pôvodom z pobrežia Austrálie. Je to pomerne časté medzi Carnarvonom na západe a Sydney na východe, aj keď v niektorých prvkoch juhovýchodu sa to zmenilo na vzácne kvôli konkurencii čajky chalpskej, ktorá sa „predstavila“ z dôvodu 40. rokov .

Fakty o čajke v Pacifiku

Oveľa väčšie ako všadeprítomný strieborný čajok a ani zďaleka také časté nie sú. Tichomorské čajky sa obyčajne pozorujú samy alebo vo dvojiciach, tiahnu sa cez pobrežie, neustále hliadkujú nadmerne nad bodnutím vody alebo (spravidla) nadmerne zväčšujú vánok, ktorý odhodí mäkkýše alebo morského ježka na skaly.

Racek pacifický (Larus pacificus) je najväčší čajka v Austrálii s rozpätím krídiel, ktoré môže presiahnuť 1,5 m a vážiť viac ako 1 kg. Zobák tohto výberu je veľký - a má mimoriadne vlastnosti tohto druhu (aj keď v Austrálii je meranie pomerne diagnostické!)

Táto konkrétna osoba sa motala v automobilovom parku pri prílivovej rieke a na rozdiel od väčšiny rôznych tvorov v tomto priestore nemala príliš v láske jednotlivcov a fotoaparáty.

Popis

Čajky tichomorské sú jedinými obrovskými čajkami, ktoré sa líšia, okrem čajky občasnej. Tento druh môže mať rôznu veľkosť od 58 do 66 cm (23 až 26 palcov) a rozpätie po krídlach od 137 do 157 cm (5 až 62 palcov). [5] Obvykle vážia od 900 do 1 180 g (1,98 až 2,60 lb).

Tento druh je všeobecne biely, s tmavastými krídlami a znovu, a skutočne silný (v porovnaní s rôznymi druhmi čajok), vysoko efektívny, žltý hrot s červenými hrotmi.

Majú slané žľazy, ktoré vylučujú slanú vodu cez nozdry. Mladšie vtáky sú po celom svete škvrnitohnedé a dorastené operenie dosahujú iba postupne; do štvrtého roku sa mladší tichomorský čajok za normálnych okolností zmenil na nepríjemného, ​​aby informoval okrem dospelého výberu.

Z 2 poddruhov uprednostňuje nominovaná rasa jap chránené morské pobrežia a západná rasa L. p. georgii sa zvyčajne objavuje dokonca aj na nekrytých brehoch. Každý poddruh hniezdi v pároch alebo voľných kolóniách na pobrežných ostrovoch, na nezakrytom mieste vytvorí šálku tráv a palíc a znesie dve alebo tri strakaté hnedé vajcia.

V skratke:

Veľkosť: 58-65 cm
Rozpätie krídel: 165-155 cm
Hmotnosť: 900-1180 gr

Dĺžka života: Až 15 rokov

Popis:

Pacific Gull je veľká čajka s vysoko účinnou faktúrou, endemická v Austrálii.

Dospelý človek má čierne horné časti. Krídla sú čierne s tenkým bielym okrajom. Mantel je čierny. Chvost je biely s čiernym subterminálnym pásom.

Spodné časti sú čisto biele.

Hlava je biela. Žltá faktúra je veľmi veľká a obrovská s fialovým hrotom. Oči sú biele.
Nohy a prsty na nohách sú žlté alebo oranžovo-žlté.

Boli nájdené dva druhy čajky tichomorskej:

Rasa jap L.p. pacificus má biele oči a faktúra má fialové zakončenie.

Západná rasa L.p. georgii má fialové oči a účet s neúplnou fialovou špičkou.

Každé pohlavie je porovnateľné.

Mladistvý je pozorne sledovaný ako tmavohnedý, napriek tomu má bielu tvár. Bill je ružovkastý a má čierne hroty. Oči sú tmavé. Nohy sú hnedasté.

Nezrelá má tmavohnedé krídla. Belavá postava má škvrnitú hnedú farbu. Má žltú faktúru s čiernymi hrotmi.

Mladší chce asi štyri až päť rokov, kým dosiahne plné dospelé operenie.
Pacific Gull pripomína Kelp Gull, ktorý je menší a má menšiu zmenku.

Hlas

Pacific Gull poskytuje hlasné „ow-ow“ a rovnako vyslovuje tlmené „awk-awk“.

Biotop

Tichá čajka je niečo ako výber brehov ako oceánov. Zvyčajne je to vidieť popri pôvodných morských pobrežiach alebo lietaní na pobreží so snahou nájsť si jedlo. Frekventuje ústia riek, chránené zátoky alebo prístavy, vyhýba sa však ľudským oblastiam. Spravidla je to vidieť na poľnohospodárskej pôde a na skládkach odpadu v pobrežných oblastiach.

Rozsah:

Pacific Gull je pôvodom a žije v južnej Austrálii, úplne na južnom a západnom pobreží, a v Tasmánii. Je to vidieť na východnom pobreží.

Chová sa predovšetkým v Tasmánii, na ostrovoch Bass Strait a na západ pozdĺž viktoriánskeho pobrežia.

Správanie:

Pacific Gull sa pri pobreží živí vodnými bezstavovcami. Letí na pobreží a snaží sa nájsť jedlo.

Táto čajka vo všeobecnosti berie koristi podobné krabom alebo morským ježkom a padá ich na skaly v snahe rozbiť ich. Padá ich zo vzduchu asi na 10 až 15 metrov, zatiaľ čo letí.

Normálne je to vidieť samostatne alebo vo dvojiciach, letí popri pobreží, nadmerne nad vodnou hranou. Tichá čajka je plachejšia ako čajka strieborná, čo je agresívny morský vták.

Dospelý čajok pestovaný je sedavý svojou rozmanitosťou, mladší sa však po období rozmnožovania môžu rozptýliť.

Let:

Pacifická čajka sa pravidelne chveje okolo pobrežia, nadmerne kĺže a snaží sa nájsť jedlo. Počas letu uvidíme nápadné biele odtokové hrany na krídlach a jeho klinovitý chvost.

Reprduction:

Doba rozmnožovania sa odohráva medzi septembrom a decembrom.

Tento druh hniezdi v pároch alebo v malých kolóniách, zvyčajne na pobrežných ostrovoch. Hniezdo sa nachádza na dne, zvyčajne ukryté medzi vegetáciou alebo skalami.

Objavíme dva druhy hniezd. Pretože je to škrabanec, plytké zúfalstvo v podlahe, obvykle obložené štrkom, alebo je to plytký pohár vyrobený z rastlinných zdrojov, morských rias a vetvičiek a všeobecne peria. Hniezdo si zostavuje každý dospelý človek.

Ženské pohlavie zvyčajne znáša 2, možno tri strakaté hnedé vajcia. Inkubácia trvá asi 28 dní, zdieľajú ich každý otec a mama, predovšetkým však ženské. Samec dodáva jedlo a bráni hniezdo.

Mladšieho kŕmia každý otec a mama.

Strava:

Pacific Gull sa živí predovšetkým vodnými bezstavovcami podobne ako mäkkýše, kalmáre, kraby, morské ježky a diverzifikované kôrovce. Ďalej konzumuje ryby, malé morské vtáky, vajcia a mláďatá a tiež zdochliny.

Pozri si video: Pallass gull or great black-headed gull Larus ichthyaetus Αετόγλαρος - Cyprus (December 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send