Vtáčie rodiny

Vtáčik dlhochvostý - skutočnosť | Volať | Hniezdo | Pieseň

Pin
Send
Share
Send
Send


Muchárik hnedý, vedecký názov Myiarchus tyrannulus je passerine vták z rodiny tyranov flycatcher, miernej veľkosti a krásnej farby.

Tento článok poskytne prehľad volania, piesne, zvuku, fotografií, dosahu, hniezda, obrázkov atď.

Flycatcher hnedý v skratke

Dĺžka: 7,25 palca
Bledo sivé hrdlo a prsia
Žlté spodné časti
Hnedo-olivové vrchné časti
Bledé tyče krídla a terciálne hrany
Hnedý chvost s tenkými hrdzavými okrajmi
Bill tmavý a veľký
Mucholapka chocholatá sa najviac podobá na opačné mucháriky z rodu Myiarchus: pekný chocholatý druh, s hrdlom jaseňovým a zakrpateným.

Ash-throated a Dusky-capped are smaller with smaller, štíhlejšími platbami. Pekný chocholatý pes má tmavšie sivé hrdlo a prsia, zatiaľ čo jaseň hrdlý má bledšie žlté spodné časti. Ash-throated a Nice Crested majú hrdzavejšie chvosty.

Výzvy týchto veľmi porovnateľných druhov sú vynikajúcim riešením na ich rozlíšenie. Niektoré druhy kráľovských vtákov sú porovnateľné, majú však bledšiu hlavu a v chvoste im chýba hrdzavosť.

Mucholapka hnedá Popis

Dospelý muchárik hnedý je dlhý 20,3 cm, váži 30 g a má vysoké platby.

Horné časti sú olivovohnedé, s tmavšou hlavou a rýchlym hrebeňom. Prsia sú sivé a žalúdok je citrónovo žltý.

Hnedé chvostové perie majú rufousové vnútorné pavučiny, remigy majú rufous vonkajšie pavučiny a sú tu dve nudné krídlové tyče. Pohlavie je porovnateľné.

Mucholapka chocholatá je najviac oddelená od rôznych neprehľadne porovnateľných druhov Myiarchus svojím menom, tvrdým hlasným „poď TU, poď TU“ alebo „čert, čert, čert“.

Identifikácia a správanie flycatchera hnedého

~ 20 cm (7,8 palca). Mucholapka hnedá má sivý plášť a kryty krídel s hnedastými okrajmi.

Prvé letkové perie a chvostové perie majú rufousový pás. Koruna je sivá s hrebeňom. Faktúra je načierna a žltkastá blízko spodnej časti čeluste.

Hrdlo a prsia muchárika dlhochvostého sú sivé kontrastujúce so žltou farbou na ostatných spodných častiach.

V Peru sa to stáva ako obyvateľ a migrant z Austrálie. Rezidentné druhy sa pasú v poloopadavých lesoch a krovinatých biotopoch v severozápadnom Peru a medzihorských údoliach.

Migrujúci obyvatelia sa pasú v lesnom poraste v Amazónii a v druhom vývoji.

Je to jediný muchárik Myiorchus, ktorý má na krídlach a na chvoste vtáky, ale pozrite si muchárika pekného, ​​ktorý je v Peru chápaný ako neobvyklý tulák.

Flycatcher, distribúcia a ekológia

Mucholapka hnedá sa množí v otvorených lesoch od južnej Kalifornie, južnej Nevady, strednej Arizony a južného Texasu na juh do Argentíny a Bolívie a na Trinidad a Tobago.

Má bydlisko vo väčšine, ale ľudia chujúci sa v Amerike sa v zime sťahujú do Mexika alebo na južnú Floridu.
Tento druh je dosť chúlostivý hmyzožravec, ktorý svoju korisť chytí muchotrávkou medzi podrastom.

Zvyčajne konzumuje ovocie, napríklad kvôli burbanke, Bursera simaruba. Hniezdo je zabudované do dutiny stromu alebo porovnateľnej čistej alebo umelo vytvorenej medzery a tradičnou spojkou sú 2 alebo 3 krémovo označené vajcia označené fialovou farbou.

Stojaci

Mucholapka hnedá je dosť rozšírená, aj keď je pôvodná. Stáva sa to v prvkoch drenáží riek Marañon a Huallaga a suchého údolia Urubamba.

Migrujúci obyvatelia sú v zásade ohraničení amazonskými lesmi a druhým vývojom v oblasti Madre de Dios. Dodatočne sa to deje v Co, Br a Bo.

Pozri si video: Peter Bič Project - Tichá pieseň (December 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send