Vtáčie rodiny

Marbled Godwit - Kam hniezdia Godwits?

Pin
Send
Share
Send
Send


Shorebirds majú niekoľko zaujímavých veľkostí zmeniek a výnimkou nie je ani mramorovaný kmotr so svojím národným zmenkou meča. Ponorila sa do svojej dvojtonovej a trochu zakrivenej vody. Mramor Godwit Limosa Fedoya. Objednávka: Charadriform; Rodina: Scolopacidae.

Mramor Godwit

Marw Godwit (Limosa fedora) je veľký pobrežný vták. V priemere je to najväčší zo 4 druhov božstiev. Celková dĺžka 40 - 50 cm (16 - 25 palcov), s veľkými účtami 8 - 113 cm (3,1 - 5,1 palca) a rozpätím krídel 70 - 88 cm (28 - 35 palcov). Telesná hmotnosť sa môže pohybovať od 240 do 510 gramov (8,5 až 18,0 oz).

Dospelí jedinci majú dlhé modrošedé chlpaté nohy a mierne zvlnenú krivku smerom nahor na nohách a veľmi dlhý ružový účet v tmavých farbách. Na dlhom krku sú prsia a brucho bledohnedé, s hrudníkom a časťami prsníka. Zadná strana je mačkovitá a tmavá. Za letu ukazujú škoricové krídla.

Priemer ružový a veľký breh vtákov s mimoriadne dlhými bankovkami, ktoré sú na konci trochu obrátené. Svetlá škoricová polica je celkovo buffy. Mramor Godwit 42-48 cm; Muži 278 - 396 g, ženy 312 - 510 g; Krídla 70-80 cm. Škorica je pomerne veľký blázon so škoricou, s krídelníkom a podvozkom.

Keď opustí prérie, mramorovaný božský duch ide do pobrežných oblastí a stáva sa celkom zelenou. Veľké koktaily sa spolu pražia pri soľnom móle na vysokých vrcholoch. Mramorové božstvá sa počas zimných mesiacov vyskytujú po celých Spojených štátoch od Mexického zálivu po Aljašku.

Ich chovným biotopom sú severné prérie západnej Kanady (kanadské prérie) a severoamerické Veľké roviny USA v blízkosti jazera alebo nádrže. Zvyčajne sú krátke na hniezdach na zemi

Na jeseň utiekli z brehov Kalifornie, Mexického zálivu, Mexika a juhu USA.

Tieto vtáky sú skúmané na skládkach, v mokradiach alebo na pláži nižšie (pozri obrázok nižšie). Keď vyjde príliv, jedia. V krátkej tráve môžu zbierať hmyz, aby ho videli. Jedia hlavne hmyz a kôrovce, ale tiež jedia časti vodných rastlín.

Príliv sa po príchode potopí. Často stoja na jednej nohe a zaspávajú dotýkaním sa účtu na tele (pozri obrázok nižšie).

Do konca devätnásteho storočia sa ich počet znížil lovom. Aj keď sa odvtedy trochu zotavili, ich populácia v poslednej dobe poklesla, pretože sa na poľnohospodárstvo využíva vhodné bývanie.

Veľký pobrežný vták bežný v severných prérijných chovných poliach a v zime v južnej Kalifornii a západnom Mexiku je mramorovaný krstený svedok vysoký 18 palcov. Na hornej časti má sivé, čierne a hnedé perie a na spodnej časti svetlú farbu. Marble Godwit sú veľké hlučné vtáky, ktoré majú trochu stavané účty. Sú hnedej farby so škoricovými podbruskami, ktoré sú vlastné lietaniu.

Pozri si video: BTO Bird ID - Ringed Plovers (December 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send