Vtáčie rodiny

Fakty a identifikácia papagájov

Pin
Send
Share
Send
Send


Andulka auklet má širokú škálu všetkých aljašských aukletov, ale nemá rovnakú veľkosť hospodárskych zvierat ako ostatní v mori alebo v chovných kolóniách. Krátke kúpanie a potápanie v morskom vtáctve, v Bearingsovom mori a na južnom pobreží Aljašky.

Zvyčajne beží vo dvojiciach alebo v malých skupinách. Parakeet auklet je malý, intenzívny morský vták vysoký asi deväť až desať centimetrov. Na hlave a chrbte má tmavo čierne pierko, biely krk a hrudník a biele telo.

Andulka drahokamová (Athiya socitakula) je malý morský vták v severnom Pacifiku. Araďáky andulka sa mali umiestniť do rodu Cycloarhynchus, ale mali by sa umiestniť posledné vzorky a genetické dôkazy do rodu Athias, takže je úzko spätý s sovami chocholatými a aspoň s vajíčkami.

Zaoberá sa boreálnymi vodami Aljašky, Kamčatky a Sibíri. Rozmnožuje sa v strmých, opálových a balvanitých poliach pobrežného ostrova a v zime sa pohybuje na juh.

Popis

Andulka papagájová je krátky oranžový účet s malou (23 cm) aukou, ktorá vtáka nabáda k tomu, aby prejavil svoj zaujímavý výraz. Operenie vtáka je na vrchu tmavé a na spodku biele. S jediným bielym chocholom premietnutým dozadu z očí. Medzi chovom a zimným operením je malý rozdiel.

Andulka andulka je v pôvodnom prostredí mimoriadne vokálny druh, nazýva ho, keď dosiahne hniezdo, a duetuje ho, keď dorazí svojho druha. Dôsledne sa nazýva drhnutie ucha (ako oscilátor kazeínu a jeho účinnosť nie je známa, ale môže súvisieť s ochranou nory pred votrelcami a posilnením jej väzby s partnerom.

Správanie a reprodukcia

Papagáj auklet je vo svojich chovných kolóniách mimoriadne spoločenský.

Obdobie kŕmenia mimozemského osmičky sa líši, pričom obdobie rozmnožovania zaberá väčšinu malých planktónových kôrovcov, ako sú euphausidy, copepody a amphipody. Posledné výskumy ukazujú, že v niektorých oblastiach je náchylný aj na rôsolovité ryby. Živí sa často v značných vzdialenostiach od kolónie. K svojej koristi sa potápa až 30 metrov.

Chov sa začína v apríli a máji v kolóniách, ktoré sú často zdieľané s inými druhmi auk. Tento pár znáša vajíčko, ktoré vydrží iba mesiac, kuracie mäso sa kŕmi 4-krát po dobu asi 35 dní. Mláďa v noci uniká a letí samo k moru.

Stav a zachovanie

Aj keď sa papagájové auklety nepovažujú za hrozbu, v severnom Tichomorí sa odhaduje na viac ako milión ľudí. Predpokladá sa, že v poslednej dobe neklesol, ale v budúcnosti môže byť ohrozený predátormi a únikmi ropy.

Pozri si video: Klietka pre papagája a iné vtáky Omega II (Október 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send