Vtáčie rodiny

Popis a fakty čajky s krúžkovými účtami

Pin
Send
Share
Send
Send


Stredná čajka s bielou hlavou a čajka s krúžkom účtovaným sa javia rovnako ako čajky striebristé a kalifornské, sú však menšie a majú kratší účet, ktorý má okolo seba široký čierny krúžok.

Čajka krúžkovaná je sotva väčšia a objemnejšia ako Čajka čajká.

Biele postavičky a chvost čajky krúžkovej, opäť bridlicovo šedé a krídla a čierne konce krídel s mohutnými bielymi škvrnami (domáce okná), typické pre väčšinu čajok, sú aktuálne na čajke čajkovej.

Juvenilný čajok krúžkovaný je škvrnito hnedý a zmiešaný s dospelými znakmi operenia. Má ružové nohy a ružový účet s tmavastou špičkou.

Pretože sliepka dozrieva, nohy čajky s krúžkom účtujú žlté a účet žltne čiernym krúžkom. Oko dospelého môže byť tiež žlté.

Dospelí jedinci, ktorí sa neuchovávajú ako operené, majú na hlave hnedé pruhy. Čajka s účtami krúžkovými trvá dosiahnutie dospelosti tri roky.

Čajka krúžková (Larus delawarensis) je čajka stredne veľkej. Názov rodu je z latinčiny Larus, ktorý, ako sa zdá, označoval čajku alebo iného mohutného morského vtáka. Presná delawarensis odkazuje späť na rieku Delaware. [

Popis

Druhy čajok s kruhovými účtami sú známe ako tmavohnedý prsteň okolo účtu.

Čajka s dospelými jedincami krúžkovanými je veľká 49 cm (19 palcov) a má rozpätie krídel 124 cm (49 palcov). Horná časť, krk a spodné časti sú biele; pomerne rýchly účet je žltý s tmavastým krúžkom; znovu a krídla sú strieborno-šedé a nohy sú žlté. Oči sú žlté s fialovými okrajmi.

Čajka s krúžkom účtovaným trvá tri roky, kým dosiahne svoje chovné perie; vyzerá to modifikácia s každým pádom. Typická dĺžka života človeka, ktorý dosiahne zrelosť, je 10,9 rokov

Rozšírenie a biotop

Hniezdne prostredie pre čajky krúžkové sa nachádza v blízkosti jazier, riek alebo pobrežia v Kanade a na severe USA.

Hniezdia koloniálne na dne, zvyčajne na ostrovoch. Čajka čajoková je zvyknutá venovať sa svojej hniezdnej webovej stránke, ak nie svojej kamarátke, od 12 mesiacov do 12 mesiacov.

Racek čiernozobý je všeobecne známym parkoviskom v USA, kde by sa bežne mohol hromadiť.

V niektorých oblastiach vytláča oveľa menej agresívne vtáky, napríklad kvôli častému rybárovi.

Racek dlhochvostý je sťahovavý a väčšina sa prenáša na juh do Mexického zálivu a na atlantické a tichomorské pobrežie Severnej Ameriky a k Pekným jazerám.

Čajky krúžkované sú prítomné na všetkých druhoch biotopov a vyskytujú sa na mnohých vnútrozemských územiach Severnej Ameriky.

Často sa objavujú v blízkosti súčasnej alebo slanej vody a využívajú výhody alternatívnych spôsobov zháňania potravy v rozvinutých oblastiach, ako sú parkovanie ton, možnosti stravovania, skládky odpadu a poľnohospodárske oblasti.

Okrem toho čajka stredoeurópska osídľuje mimoriadne čisté oblasti podobné pobrežiam a zátokám. Sotva ich niekedy objavia na mori.

Rackové návyky čajok

Rovnako ako väčšina čajok, aj čajky s krúžkami účtovanými sú spoločenskí, prispôsobiví a oportunistickí. Veľa sa živia na súši, ale navyše sa pasú, zatiaľ čo brodia, plávajú alebo lietajú.

Tieto čajky trávia podstatnú časť času upratovaním a niekedy kradnú jedlo rôznym vtákom.

Zhromažďujú sa pri čističkách odpadových vôd a na poľnohospodárskych poliach, kde zodpovedajú pluhom, zbierajú chyby a malé hlodavce.

Vagranizmus

Tento čajok s Ring-účtoval je každodenným tulákom do západnej Európy. V Eire a Nice v Británii to nie je považované za raritu, na týchto medzinárodných lokalitách bežne zimuje množstvo vtákov.

Plán chudnutia

Čajky s krúžkami účtovanými sa pasú za letu alebo si vyberajú predmety, zatiaľ čo plávanie, prechádzky alebo brodenie sa. Okrem toho kradnú jedlá rôznym vtákom a nepretržite upratujú.

Sú všežravé; ich program chudnutia môže obsahovať chyby, ryby, obilie, vajcia, dážďovky a hlodavce.

Tieto vtáky sú oportunistické a pekne sa prispôsobili prijímaniu jedál, keď ich odhodia, alebo dokonca nechajú bez dozoru ľudí.

Mnoho návštevníkov pláže ho považuje za škodcu kvôli jeho ochote kradnúť nestrážené jedlo na preplnených morských pobreží.

Vtáky sa zhromažďujú pri morských pobrežiach, prístavoch, dokoch a parkoch, kde ich ľudia budú kŕmiť. Čistými nepriateľmi čajky sú potkany, líšky, psy, mačky, mývaly, kojoti, orly, jastrabi a sovy.

Čajky ring-účtované s rôznymi problémami, spolu s plošticami, húsenicami, dážďovkami, splaškami, odpadkami, malými hlodavcami, rybami a rôznymi vodnými organizmami.

Hniezdenie

Čajka krúžkovaná bude prítomná v zmiešaných kolóniách s väčšími čajkami, na mieste, na ktoré sú zvyčajne tlačené, aby využívali suboptimálne stanovište blízko vody, a ich hniezda sú náchylné na zaplavenie.

Kolónie sa nachádzajú na nízko položených piesočnatých ostrovoch a na dne sú postavené hniezda. Každý člen dvojice pomáha zostaviť malé hniezdo z trávy a vetvičiek.

Každá asistencia inkubuje 2-štyri vajcia po dobu štyroch týždňov a každá asistencia sa rozmnožuje a kŕmi, akonáhle sa vyliahne mladší.

Mladší by mohol z hniezda zablúdiť po 2 dňoch, ale zavretý bude až potom, čo sa asi 5 týždňov rozpadne. Hniezda s viac ako 4 vajíčkami sú často výsledkom toho, že dve samice zdieľajú hniezdo.

Stála migrácia

Čajky krúžkované migrujú v stádach, sledujú pobrežné čiary a hlavné údolia riek. Vo Washingtone žije pozdĺž pobrežia veľa obyvateľov zimy.

Chovatelia v japonskom Washingtone sa môžu v nížinách udržiavať celoročne, mnohí však migrujú na pobrežie.

Stála ochrana

Obyvatelia čajky krúžkovej účtovanej utrpeli po prvé v 20. storočí vážny úpadok kvôli tomu, že vyzerali, napriek tomu sa odvtedy odrazili a v súčasnosti prekvitá svojou rozmanitosťou, a to hlavne preto, aby sa v niektorých oblastiach myslelo, že to obťažuje.

Značná časť prírastku súčasného obyvateľa sa bude pripisovať jeho prostriedkom na využívanie zdrojov stravovania podobných skládkam odpadu, rozsiahlym poľnohospodárskym činnostiam a zavlažovacím službám.

V roku 1990 sa odhadovalo, že severoamerickí obyvatelia čajok rackových sú 3 až 4 milióny a stúpajú.

Primárne chovné kolónie v tomto štáte boli vo Washingtone a boli založené už v roku 1930.

Racky-účtované čajky kolonizovali západný Washington až do roku 1976, keď sa primárne páry hniezdili v zátoke Willapa Bay a na ostrove Whitcomb v prístave Grays Harbor.

Iniciatívy priehrad v Japonsku vo Washingtone pomohli obyvateľom rozvíjať sa v tejto časti štátu.

Obyvatelia rástli v západnom Washingtone rovnako pekne, avšak tento pokrok by mohli obmedziť konkurenti s väčšími čajkami.

Na konci 19. storočia sa čajka chocholatá lovila pre operenie. Jeho obyvatelia sa medzičasom odrazili a je to pravdepodobne najtypickejší čajka v Severnej Amerike.

Pin
Send
Share
Send
Send